Najmanja Honda dobila novo izdanje

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Honda je predstavila Motocompo početkom 1980-ih, a sada je odlučila prikazati novu generaciju ovog simpatičnog prometala.

Sada se zove Motocompacto, ali ideja je ista – minijaturni osobni transporter pohranjen u gepek vaše Honde. Iako će neke stari model asocirati na kultni film Glup i gluplji, Hondina minijatura je još ekstremnija.

Za početak recimo da je ovaj sklopivi osobni transporter nalik koferu sada preuzeo električni pogon te mu je za dojam čistoće prijevoza podarena bijela boja. Baterija je kapaciteta tek 6.8 Ah, ali kako pokreće mali motor od 490 W, to je dovoljno da se prevezete oko 19 km. Maksimalna brzina koju može postići je 24 km/h. Na 110-voltnoj mreži puni se tri i pol sata, prenosi Index.hr.

Iako izgleda poput igračke, Motocompacto je izrađen da traje, ali i da bude siguran i pouzdan u korištenju.

“Motocompacto je jednostavan za korištenje i zabavan za vožnju, ali je također dizajniran imajući na umu izdržljivost i sigurnost”, rekao je Nick Ziraldo, voditelj projekta u kompaniji Honda Development and Manufacturing of America. “Koristi robusni toplinski obrađeni aluminijski okvir i točkove, LED prednja i stražnja svjetla, bočne reflektore i zavarenu čeličnu bravu za zaključavanje.”

Motocompacto teži svega 18.7 kg, a može se smjestiti u gepek svih novih Hondi. Ono najbolje je da Honda ne pretjeruje s cijenom pa je odlučila startati s 995 dolara.

 

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare