Dačić ima poruku iz Zagreba: Ako moramo živjeti zajedno, onda bi bilo najbolje da živimo u miru

2 min. čitanja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u Zagrebu na božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća da je red da Srbi i Hrvati žive u miru ako već moraju da žive zajedno.

Obično se Badnji dan provodi u društvu najmilijih, a ne vjerujem da smo mi baš najmiliji jedni drugima. Ako već moramo živjeti zajedno, onda je red da živimo u miru rekao je Dačić na prijemu kome prisustvuje i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i premijer Hrvatske Andrej Plenković, prenosi Srna.

Dačić je poručio Srbima u Hrvatskoj da će Beograd uvijek biti uz njih.

– Mi ne mislimo isto o mnogim pitanjima, ali moramo razgovarati. Zato smo i danas ovdje. To je moguće normalizacijom intenziviranja političkih odnosa i bez skrivenih agendi – naveo je Dačić.

On ističe da jedni drugima ne treba da budu neprijatelji.

– A rezultati popisa nam govore da nam možda nije potrebno da budemo neprijatelji jer se čini da bismo mogli uskoro nestati – poručio je Dačić.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da mu je drago da još jednu godinu ima priliku da ponovno bude na tom okupljanju.

– Atmosfera je dobra, upravo onakva kakva u ovim trenucima treba biti. Od prvog dana moje vlade, želio sam da sve nacionalne manjine budu partneri, da gradimo jednakost, da činimo civilizacijske interese, da damo doprinos pomirenju – rekao je Plenković.

Prema njegovim riječima, postoji teško nasljeđe koje opterećuje odnose Hrvatske i Srbije i dodaje da se moraju unaprijediti odnosi, ali da se oni zasnivaju na istini, na stvarnim koracima, izvinjenju i pomirenju.

Podijeli ovaj članak