Buknuo požar na hotelu Petra Ćorluke, vlasnika Violete, pogledajte kadrove dramatične akcije

1 min. čitanja

Požar je sinoć zahvatio jedan od objekata u krugu hotela “Hrvatska” u Baškoj Vodi. Riječ je o stambenom objektu koji se trenutno ne koristi, ali su vatrogasci zbog toga imali pune ruke posla. Na intervenciju je izašlo 15 pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baška Voda s pet vozila.

Kako javljaju iz Vatrogasnog operativnog centra Splitsko-dalmatinske županije, planuli su – odbačeni madraci, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vlasnik hotela od prije četiri i po godine je hercegovački poduzetnik Petar Ćorluka, široj javnosti najpoznatiji kao vlasnik tvornice toaletnog papira i higijenskih potrepština Violeta, posljednjih godina, uprkos pandemijskim preprekama, sve više ulazi u turistički biznis.

Posredstvom svoje firme Marea Alta sa sjedištem u Makarskoj kupio je turističke nekretnine pod Biokovom od Ministarstva državne imovine za nešto više od 46 miliona kuna ili oko 6,1 milion eura.

Upravo je spomenuta kompanija iza koje stoji “balkanski kralj wc papira” jučer ishodila građevinsku dozvolu za planirani projekt u vezi s hotelom “Hrvatska” za koji je prije prisilne pandemijske pauze i brojnih peripetija s lokalnom vlašću investitor govorio da je vrijedan oko 20 miliona eura.

Vatrogasci su objavili fotografije sinoćnje akcije.

Podijeli ovaj članak