Bankar iz Torina proglašen herojem: Uhvatio trogodišnje dijete koje je palo s balkona

2 min. čitanja

37-godišnji Talijan postao je heroj nakon što je spasio trogodišnju djevojčicu koja je pala s petog sprata balkona u Torinu. Mattia Aguzzi, bankar iz Torina, išao je sa svojom djevojkom do pekare kada su čuli vriskove iz zgrade koji su im privukli pažnju. Aguzzi je primijetio djevojčicu koja je visjela s ruba balkona i naginjala se prema dolje. Kako bi privukao njenu pažnju, vikao je na nju, ali nije uspio. Stoga je procijenio gdje bi djevojčica mogla pasti i stao na to mjesto.

Kada je djevojčica krenula padati, Aguzzi je zatvorio oči i nadao se najboljem. Saživio je djevojčicu i ublažio njen pad. Oboje su pali na zemlju, a Aguzzi je zadobio lakše povrede. Na sreću, djevojčica je počela plakati i pokazivala znakove života.

Roditelji djevojčice izašli su na ulicu kada su shvatili što se dogodilo, a hitne službe su odvezle malenu u bolnicu. Iako su roditelji bili u šoku, djevojčica se oporavlja.

Gradonačelnik Torina, Stefano Lo Russo, pohvalio je Aguzzijevu herojsku gestu i pozvao na odavanje počasti. Italijanska premijerka Giorgia Meloni također je odao priznanje Aguzziju i zahvalila mu na brzoj reakciji koja je spasila djevojčicu.

Unatoč tituli heroja, Aguzzi ne želi da ga tako nazivaju. On smatra da je sve što je učinio bilo prirodno i da je samo pokušao učiniti ono što je trebalo. Aguzzi je izjavio da je sretan što je sve prošlo dobro i našalio se kako mu je njegov višak kilograma pomogao u tome.

Istraga talijanske policije još uvijek traje kako bi se utvrdile okolnosti pada djeteta sa balkona.

Podijeli ovaj članak