Desni bek reprezentacije BiH ima novi klub: Marko Panić se vraća u Poljsku

2 min. čitanja

Reprezentativac BiH i nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca Marko Panić pridružiće se idućeg ljeta Wisli iz Plocka, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.
“Bombarder iz Jajca” provešće i predstojeću sezonu u Montpellieru iako su ga Poljaci željeli već ovog ljeta u svojim redovima.
Ipak, francuski velikan nije pristao na ponuđene uslove, pa će Panić kao slobodan igrač idućeg ljeta zadužiti opremu Wisle.
“Veoma sam srećan što sam se pridružio ovakvom klubu. Znam da je to veliki klub sa velikim ambicijama. Također znam da imaju odlične navijače, što je veoma važno za tim i želim da ih pozdravim. Moja lična ambicija je da budem 100 posto na raspolaganju treneru i klubu. Visla svake godine napravi korak naprijed u smislu rezultata. Drago mi je što ću biti dio takvog projekta“, rekao je Panić za sajt poljskog kluba.
On će se na taj način vratiti u Poljsku u kojoj je već boravio dvije sezone sa uspjehom noseći dres Azotija iz Pulavija.

👀
➡️ bit.ly/44RqOHVPosted by SPR Wisła Płock on Wednesday, August 2, 2023

Panić se vratio i u reprezentaciju BiH dolaskom na klupu Irfana Smajlagića i biće jedan od najvećih aduta Zmajeva na Evropskom prvenstvu koje je na programu u januaru 2024. godine.
Dres Wisle od 2020. godine nosi kapiten reprezentacije BiH Mirsad Terzić.

Podijeli ovaj članak