Zmajevi ispali u baražu za EURO 2024, a na račun FSBiH “leglo” oko 4,5 miliona KM

Dodaj komentar
2 min. čitanja
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu mjesecu je ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, ali je račun FSBiH “podebljan” za oko 4,5 miliona KM.
Zmajevi su 21. marta na Bilinom polju doživjeli bolan poraz od Ukrajine u polufinalu baraža za EURO, kojeg smo igrali zahvaljujući osvajanju Lige nacija, grupe B3.
Izabranici selektora Save Miloševića nisu iskoristili šansu na terenu, jer smo zbog tri crne minute (do 85. minute vodili 1:0, a onda za tri minute primili dva gola) ostali bez prilike da igramo finale baraža.
Uprkos eliminaciji od Ukrajinaca zbog plasmana u Ligu nacija A na račun FSBiH prošlog mjeseca je “leglo” 2,25 miliona eura (oko 4,5 miliona KM).
Naime, Evropska fudbalska federacija (UEFA), odlučila je unaprijed isplatiti novac učesnicima Lige nacija za nastup u ovom takmičnju koje će se igrati u septembru, oktobru i novembru ove godine (BiH u grupi sa Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom).
Odlukom UEFA-e, pobjednici grupa Lige nacija novac će dobiti u novembru. Zmajevi će se u Ligi A boriti za 4,5 miliona KM (pobjednik Lige B dobit će oko tri miliona KM, Lige C 2,25 miliona KM, a Lige D oko 1,5 milion KM).
Osvajač Lige nacija za sezonu 2024/25 bit će nagrađen sa oko 12 miliona KM, poraženi u finalu dobit će oko 9 miliona KM, trećeplasirani oko 7 miliona KM, a četvrtoplasirani oko 5 miliona KM. Predviđeno je da nagrade za konačan plasman budu isplaćene u augustu 2025. godine.
Faktor.ba
Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare