Zlatni Ljiljani fenomenalnom partijom savladali Egipat i plasirali se u novo finale Svjetskog prvenstva

2 min. čitanja

Zlatni Ljiljani su danas u polufinalnom okršaju savladali selekciju Egipta rezultatom 3:0 u setovima  te se plasirali u svoje šesto finale Svjetskog prvenstva. Ljiljani su po setovima slavili sa 25:13, 25:19 i 25:20.

Prvi set bh. odbojkaši su osvojili nakon 17 minuta rezultatom 25:13, a sa dominacijom nastavili su i u drugom setu gdje su nakon nekoliko minuta došli do prednosti od 10:3. Ipak, Egipćani su kvalitetno odgovorili i uspjeli unijeti neizvjesnost smanjivši rezultat na 13:12, ali kako je set odmicao kraju tako su bh. odbojkaši pravili rezultatsku distancu i na kraju ga dobili nakon 20 minuta igre rezultatom 25:19. 

I početak trećeg seta protiče u boljoj igri bh. odbojkaša koji su poveli 5:2, ali su Egipćani uspjeli držati rezultatski priključak i u nekoliko navrata smanjivali i poravnavali rezultat. 

Kada su se Ljiljani rezultatski odlijepili i stigli do velike prednosti 19:13, činilo se da će rutinski privesti meč kraju, no ponovo su Egipćani zahvaljujući velikoj borbenosti uspjeli smanjiti rezultat i prići na minus 1 (21:20).

No, bh. odbojkaši su zadržali prisebnost i bili najbolji kad je najpotrebnije te serijom 4:0 završili treći set, dobili ga 25:20 i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv boljeg iz duela Iran – Brazil. 

 

 

 

Podijeli ovaj članak