Zeljković: Danas je važan dan, uradili smo najbolju stvar za fudbal u BiH

3 min. čitanja

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, iskazao je zadovoljstvo izborom Mehe Kodro za novog selektora Zmajeva.

– Danas je važan dan za fudbal u BiH. Nismo željeli da licitiramo da imenima, jer to nije način da se dovodi selektor. Uspjeli smo da okončamo posao.

Izvršni odbor je jednoglasno donio odluku, na prijedlog direktora Zvjezdana Misimovića. Nismo odustali od našeg cilja, a to je plasman na EP.

Sam start kvalifikacija nije bio po planu. Pokušavamo izvući pouke iz grešaka – kazao je Zeljković na konferenciji za medije, pa dodao:

Mislim da smo danas uradili najbolju stvar i smatramo da Kodro ima kvalitet da odvede našu reprezentaciju na EP – dodao je predsjednik FSBiH.

Prisutnima se potom obratio i Zvjezdan Misimović, direktor A reprezentacije BiH.

– Došli smo do te situacije da smo jako loše startovali u kvalifikacijama, došli u situaciju da promjenimo nešto. Meni je čast. I ranije smo imali dosta razgovora, i ranije je bio blizu preuzimanja klupe. Imao sam priliku da u jednom kratkom periodu sarađujemo na relaciji igrač-trener. Tu sam mnogo dobrih stvari vidio kod njega kao selektora. Mislim da imamo realne šanse da se kroz kvalifikacije plasiramo na EP.

Sljedeće tri utakmice su ključne, da uzmemo devet bodova. Neka moja računica je da će doći do odlučujuće utakmice u zadnjem kolu. Ima mnogo posla pred nama, optimisti smo. Treba svaku utakmicu pobijediti, na kraju za ne daj Bože ima taj baraž ali nećemo tako gledati – rekao je Misimović, pa prokomentarisao incident sa konferencije za medije nakon poraza od Luksemburga:

– Psovke nisu bile upućene prema medijima, vi ste radili svoj posao, niste zgriješili. Ako se našao neko uvrijeđen, izvinjavam se. Nije bilo nikome od vas upućeno – kazao je Misimović.

Kodro će imati težak zadatak da odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija – grupa B3 i preko kojeg će imati priliku da se domognu plasmana na EURO u Njemačku i višemilionske nagrade.

Debi na klupi BiH Kodro će imati 8. septembra kada ćemo na Bilinom polju u 5. kolu kvalifikacija za EP ugostiti Lihtenštajn.

 

 

Podijeli ovaj članak