Željezničar počeo pripreme, trener Mulalić najavio ciljana pojačanja

3 min. čitanja

Fudbaleri Željezničara počeli su pripreme za proljetni dio sezone.

Plavi su se okupili na Grbavici, gdje su nakon prozivke odradili i prvi trening.

Prije nego što što je svoje izabranike poveo na prvi ovogodišnji trening, trener Edis Mulalić je obavio razgovor sa saradnicima. U odnosu na prvi dio sezone ekipu je napustio Sedad Subašić, s kojim je raskinut ugovor, dok se Hamza Gasal oporavlja od povrede.

Stoga je trener Mulalić najavio da će biti i određenih pojačanja.

– Dobro nam je došla pauza jer smo ljetos zbog Svjetskog prvenstva odmorili svega pet-šest dana. Nije loše nekad ni odmoriti, vjerujem da smo se svi, pa i ja prvi zaželjeli priprema i treninga. Pripreme smo podijelili u četiri faze. Prva je u Sarajevu do 20. januara, gdje ćemo odigrati jednu utakmicu. Od 22. do 30. januara idemo u Konjic, a tamo ćemo odigrati dvije utakmice.

Poslije toga smo od 1. do 10. februara u Međugorju, gdje ćemo odigrati tri utakmice, a posljednju sedmicu, pred Kup utakmicu sa Leotarom, bit ćemo u Sarajevu. Odigrat ćemo ukupno šest utakmica, četiri protivnika imamo sigurno, a Tuzla City nam je otkazala 3. februara jer idu u Antalyju – kazao je Mulalić dodavši:

– Pojačanje ne treba dovoditi da bi samo nekoga doveli, on mora biti bolji od našeg koji je trenutno tu. Za sve stvari koje u našoj trenutnoj situaciji budu odgovarale, tako ćemo dovoditi igrače. Zima je nezgodna za dovođenje igrača jer su svi nosioci igre u drugim klubovima pod ugovorima.

Imali smo razgovore sa nekoliko igrača koji nas nisu pojačali. Bit ćemo aktivni, ali nećemo pro forme dovoditi igrače. Otprilike znate i vi šta nam je bila boljka. Pokušat ćemo da dovedemo igrača koji je bolji od ovog što je trenutno tu. Imam sa klubom dobru komunikaciju, ne želimo trpati igrače na nekim pozicijama nego dovoditi ciljano pojačanja.

Hvala navijačima, ovo nigdje nema na svijetu, nisam ni sumnjao. To je dodatna snaga, obavezuje nas da radimo dobro i da im se odužimo. Možemo bolje u drugom dijelu sezone, kad imaš neki plan sa igračima, onda možeš sigurno. Prošle godine u ovo doba smo imali osam igrača na pripremama, nismo mogli dovoditi igrače koji su bili u trenažnom procesu.

Ovi igrači su poslije ljetnih priprema izgledali bolje nego na početku. Ovo su nam treće pripreme, sigurno je da se može napredovati – naglasio je Mulalić.

Faktor

Podijeli ovaj članak