Mijatović o ceremoniji u Istočnom Sarajevu: I dalje sam 100 posto Srbin, a vi birajte imate Milu i bratiju i imate Branu, Vukana i bratiju

2 min. čitanja

U RS danas se obilježava neustavni 9. januar dan RS.

Uprkos presudama Ustavnog suda BiH koji ga je proglasio neustavnim, vlast u entitetu RS ovaj datum obilježava i “slavi” kao i prethodnih godina.

Među brojnim reakcijama na centralnu svečanost u Istočnom Sarajevu, upravo je pristigla i ona Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a, koji je rekao:

“Svih ovih godina bio bih prvi koji bi reagovao na protiv ustavno obilježavanje dana RS-a.

Svih ovih godina prvi bi skakao na svaku nepravdu pogotovo prema Bošnjacima i Hrvatima.

Svih ovih godina ponosno sam stavljao zastavu BiH tamo gdje je najmanje ima.

Kao nagradu dobio sam da sam Dodikov čovjek, ubačeni BIA element, četnik, spavač, da sam prodao BiH, da samo mašem zastavom.”

Zato sada, nastavio je, “prepuštam podijum velikim patriotama koji su poskakali tek kad je Dodik svoj leteći cirkus preselio nadomak Sarajeva, tek su sada gazije guknule jer sve dok je cirkus igrao u Banjoj Luci to je bilo daleko i bezbjedno”.

“Ja sam i dalje isti 100 posto Srbin, 101 posto Bosanac, volim svoju zemlju više od svega na svijetu, ali ćete gazije sada malo vi da radite na odbrani BiH, ja ću vam biti moralna podrška kao i vi meni sve ove godine.

I još jednom, 9. januar je za mene samo još jedan dan poslije 8. i prije 10. januara, a vi slobodno birajte imate Milu i bratiju i imate Branu, Vukana i bratiju, njima vjerujete, samo ih nemojte danas zvati jer su zauzeti i svi zajedno slave 9. januar.”

Podijeli ovaj članak