(VIDEO) Zdravko Mamić pohvalno govorio o mladom bh. treneru: Lider je, humanista i ima znanje…

1 min. čitanja

Nekadašnji čelnik zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, večeras je prisustvovao na zabavi GOŠK-a iz Gabele povodom okončanja prvog dijela jesenje polusezone u Prvoj ligi FBiH, a tu priliku je iskoristio da pohvali i trenera ove ekipe, Denisa Ćorića.

GOŠK je u jesenjoj polusezoni Prve lige FBiH napravio pravo čudo, budući je u 15 utakmica upisao 14 pobjeda, a na večerašnjem druženju je saopšteno kako će Ćorić produžiti saradnju sa klubom do 2025. godine.

Ipak, večeras će se više pričati o riječima Mamića, koji je Ćorića uporedio sa Ćirom Blaževićem, legendarnim trenerom i bivšim selektorom fudbalske reprezentacije BiH.

Mamić je poručio igračima GOŠK-a, ali i svima onima kojima je ovaj klub u srcu, da imaju sjajnog trenera, humanistu i lidera koji ima znanje.

Vojska je slijedila Ćiru kao što vi slijedite vašeg trenera. Vaš trener Ćorić je lider, humanista, ima znanje… Gledao sam puno utakmica kako i na koji način ostvarujete svoje pobjede i vidio sam ovo zajedništvo koje ste večeras priredili. Vidio sam to i večeras kada je on primao priznanje, vi ste svi ustali i rekli ‘mi smo svi Ćorić, mi smo svi GOŠK‘. Nemojte to nikada zaboraviti, poručio je Mamić.

Pogledajte videoprilog. 

Podijeli ovaj članak