(VIDEO) Garza odlično iskoristio minute u pobjedi Minnesote, Jokić odigrao utakmicu života, Durant postigao 43 poena

2 min. čitanja

Bosanskohercegovački centar, Luka Garza, odlično je iskoristio minute na parketu u pobjedi svoje Minnesote protiv Chicaga rezultatom 150:126.

Odigrao je deset minuta i postigao sedam poena uz četiri skoka i tri asistencije. Domaće je do pobjede vodio Edwards sa 37 poena, 11 asistencija i sedam skokova dok je Russell dodao 28 uz osam asistencija i dva skoka. Knight je susret završio sa 16 poena, tri asistencije i dva skoka, a McDaniels je dodao 15 uz osam skokova i pet asistencija. Rivers je dodao 14 uz četiri skoka dok su još dvocifreni bili Forbes i Reid sa po deset poena. Reid je imao tri, a Forbes dva skoka.

Na drugoj strani DeRozan je postigao 29 poena uz šest asistencija i četiri skoka dok je Vučević dodao 23 uz devet skokova i pet asistencija. LaVine je susret završio sa 22 poena i šest asistencija, a još su dvocifreni bili Jones Jr. i Williams sa po 13, te White koji je dodao deset poena i dva skoka. Jones Jr. je dodao tri skoka, a Williams četiri asistencije uz dva skoka. 

Brooklyn je u gostima pobijedio Detroit rezultatom 124:121, a Kevin Durant je odigrao fenomenalnu utakmicu, postigao je 43 poena uz šest skokova i dvije asistencije dok je Kyrie Irving dodao 38 uz također šest skokova i tri asistencije.

Denver je pobijedio Charlotte rezultatom 119:115, a do pobjede ih je vodio srbijanski centar Nikola Jokić, koji je odigrao partiju života. Postigao je 40 poena uz nevjerovatnih 27 skokova, te deset asistencija. 

Podijeli ovaj članak