Sve ispočetka: Ovo je nova lista kandidata za trenera FK Sarajevo

2 min. čitanja

Kao što smo već ranije danas objavili Ante Šimundža je otpao i neće preuzeti klupu Fudbalskog kluba Sarajevo.

VEZANI TEKST – Ante Šimundža odbio FK Sarajevo!

Slovenac se, prema pisanju tamošnjih medija, nakon sastanka sa čelnicima Bordo kluba zahvalio za prilici, ali je poručio kako sada nije vrijeme da dođe na Koševo.

A kako je to običaj na ovim prostorima odmah se pojavila lista kandidata koji su “glavni kandidati” za nasljednika Mirze Varešanovića. Podsjetimo, Varešanović je postao bivši nakon sramnog ispadanja od Torpeda na Koševu.

Odmah po njegovoj smjeni kao glavni kandidat za trenera “isplivao” je Husref Musemić. No, kako nezvanično saznajemo tada su pregovori propali, ali nije isključeno da se to promijeni i da Musemić na kraju sjedne na klupu Bordo tima. U međuvremenu, a nakon prvih pregovora sa čelnicima Sarajeva, Musemić je ostao bez posla u FK Igman, a iz ovog premijerligaša objasnili su da je saradnja raskinuta sporazumno.

Među kandidatima je još jedan Ante, Čačić, koji je bez posla od aprila, kada je napustio klupu zagrebačkog Dinama.

Kao mogući trener Bordo tima pominje se i Bruno Akrapović, nekadašnji A reprezentativac BiH, koji je posljednji posao na Kipru, gdje je u februaru napustio klupu Akritas Chlorakasa.

Pojedini prizivaju i hravtskog stručnjaka Gorana Tomića, koji je posljednji posao imao na klupi Al-Nasra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. No, nije isključeno da se pojavi i neko “treći”.

Kako god, u Bordo timu nemaju mnogo vremena. Sezona je počela, a Sarajevo je bez trenera. U prvom kolu ekipu je vodio Mensur Dogan, direktor Akademije, a rezultat (ne)ozbiljnog pristupa vidjeli smo na kraju meča na Koševo – 1:2.   

Podijeli ovaj članak