Sergej Jakirović: U Tuzla Cityju će biti opšta mobilizacija, svi se bacaju na glavu protiv nas

3 min. čitanja

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije povodom utakmice 18. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja. 

Ovaj duel se igra u nedjelju na Gradskom stadionu u Srebreniku, a uoči ovog susreta, Jakirović je poručio kako je njegova ekipa protekli period iskoristila da se ponovo regeneriše, te da zaliječi neke manje povrede.

Napravili smo jedan dobar ciklus jer ga dugo nismo radili. Radili smo na nekim stvarima na kojima trebamo biti još bolji i dobili smo potrebnu svježinu, da u posljednja dva kola probamo uzeti maksimum. Već danas idemo u Srebrenik jer nas očekuje duga vožnja, a utakmica je na rasporedu u nedjelju. Sutra ćemo iskoristi dan za odmor i napraviti još jedan trening, kazao je Jakirović.

Jakirović se potom osvrnuo na ekipu Tuzla Cityja.

Tuzla City je uspjela u Mostaru da se odbrani i osvoji bod, ali od te utakmice, pa do ove je došlo do nekih promjena u njihovoj ekipi u stručnom štabu. Svjestan sam da će u Tuzla Cityju biti opšta mobilizacija i svi se žele dokaziti, svi se bacaju na glavu protiv nas. Znam da će nam sa te strane maksimalno otežati. Međutim, mi gledamo sebe i nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati igru i sve napraviti za osvajanje bodova, kazao je Jakirović, a onda dodao:

Sve zavisi od toga ko će igrati, ima nekih glasina o igračima. Jesu li neki igrači otišli ili stavljeni sa strane to ne znamo. Opet je važno šta mi radimo, ako mi postignemo pogodak, a ovdje nismo, iako smo imali dosta lijepih situacija za to. Trebamo se prilagoditi na teren koji preko TV-a izgleda dobro. Očekujem zanimljivu utakmicu protiv ekipe koja dosta oscilira, daju puno golova, ali puno i primaju, ali tek kada vidim njihov sastav, onda ću se moći pripremiti za njih.

Na pitanje o tome da li u ekipi Zrinjskog ima pritiska da ekipa postane jesenji prvak, Jakirović je poručio kako njegov tim, bez obzira na protivnika, uvijek ide na pobjedu.

Ova ekipa nema pritiska i bez obzira na protivnika mi uvijek idemo na pobjedu. Želimo otići s prve pozicije na polusezonu, svjesni da neće biti nimalo lagano. Moraćemo dobro ‘‘zapeti’‘ da bi ostvarili maksimalan učinak, kazao je Jakirović.

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog je na rasporedu u nedjelju od 13 sati.

Podijeli ovaj članak