Selektor Slovačke ne smatra da je Portugalu zagarantovano osvajanje grupe: Jaki su, ali u fudbalu nikad ne znate

1 min. čitanja

Slovački selektor Francesco Calzona koji je nedavno došao u ovu reprezentaciju komentarisao je za tamošnje medije žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kojim su Slovaci smješteni u grupu sa Portugalom, Bosnom i Hercegovinom, Islandom, Luksemburgom i Lihtenštajnom.

Italijan koji preferira izuzetno ofanzivan fudbal i koji je dugo vremena sarađivao sa Maurizijom Sarrijem istakao je da je optimista.

“Najjači tim u grupi je Portugal, ali nikad ne znate. U fudbalu često viđamo velika iznenađenja. Ne volim pitanja o tome ko je najslabiji, a ko je najjači. Negativnih iznenađenja uvijek ima mnogo i jači timovi na papiru gube. Moramo probati igrati egal utakmice sa svima i igrati dobar fudbal. Grupa je jaka, a mi moramo biti fokusirani na sebe, a ne na naše protivnike. Ne zaslužujemo poziciju na kojoj se trenutno nalazimo i s koje smo ušli u žrijeb. U Slovačku sam došao da podignem nivo igre ekipe, a preduslov za to je vjera da možemo napredovati. Naš cilj je prolazak na prvenstvo, a do njega možemo doći samo vrijednim radom”, kazao je Francesco Calzona, a prenosi sport.sk.

Podijeli ovaj članak