Forto otkriva koji su postizborni ciljevi Naše stranke i najavljuje mogućnost širenja na veće nivoe vlasti

2 min. čitanja

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, komentarisao je postizborne planove stranke na čijem čelu se nalazi, kazavši da će Naša stranka predvoditi procese koji se tiču EU i NATO puta Bosne i Hercegovine.

– Drugog oktobra veliki broj osoba odlučio je birati novu realnost, novu BiH koja ide naprijed. Hvala svima na izlasku na izbore, pogotovo vama koji ste Našoj stranci ukazali povjerenje! Obećavam vam iste stvari kao i ranije – bit ćemo lideri borbe za progres, najgorljiviji pobornici građanskih prava, EU i NATO integracija, održivog razvoja, ekonomske i energetske stabilnosti, rekao je Forto.

Kada je riječ o koaliciji sa drugim strankama, Forto kaže da će Naša stranka koalirati sa partnerima koji imaju jasan program na osnovu kojeg će se omogućiti bolji život bh. građana.

– Naša stranka koalirat će samo na osnovu jasnog programa s jasnim mjerama koje će unaprijediti kvalitetu života građana. U ovom trenutku mogu reći da očekujemo da sa Trojkom formiramo vladu u Kantonu Sarajevo i da smo zainteresirani da participiramo u vlasti i na federalnom i državnom nivou, kazao je on.

Za kraj, Forto je poslao poruku građanima.

– Kampanja je završena, ali naš kontakt s vama nije. Javljajte nam se, sugerišite, predlažite, kritikujte. Ostajemo i dalje vaš najotvoreniji politički partner, zaključio je Forto.

Podijeli ovaj članak