Sarajevo savladalo aktuelnog prvaka u Mostaru

4 min. čitanja

Futsaleri Sarajeva savladali su večeras u 9. kolu FC Mostar SG 5:4 u Mostaru.

Za pobijediti lidera i aktuelnog prvaka BiH na njihovom terenu treba vam gotovo besprijekorna utakmica i da sve funkcioniše na najvišem nivou, a tako je danas i bilo kod Sarajeva. Bacali su se na svaku loptu, igrali sjajnu odbranu, Mirza Halilović je veoma dobro branio, a u napadu su iskažnjavali što su trebali i stigli su do velike pobjede.

Sarajevo do gola stiže u devetoj minuti. Brkanić asistira, Džafo promašuje zicer, pogađa stativu, ali se u drugom putu popravlja i donosi radost svojoj ekipi. Ipak, ono nije dugo trajalo. Dvije minute kasnije prekid za Mostarce, Slobodan Rajčević šutira, a lopta se od stative odbija u leđa Mirze Halilovića i vraća u gol za izjednačenje.

Anes Džafo je u 15. minuti vratio prednost gostima. Opet je Faruk Brkanić asistent, oduzeo je loptu Jeliću i krenuo u kontru, a onda kao na tacni uposlio Džafu za 2:1.

Nastavilo je Sarajevo da igra u istom ritmu, a to im se vratilo trećim golom u 19. minuti. Komandant odbrane, Edis Mršo, koji je i večeras odigrao fantastičnu utakmicu je oduzeo loptu, povukao je, a onda poslao sjajnu loptu za Faruka Brkanića koji “bocka” Ahmadpoura i donosi dva gola prednosti svojoj ekipi.

To je bio znak domaćinu da krene sa “viškom” i to odmah i daje rezultat, Nermin Kahvedžić pogađa za 2:3 i to je bio rezultat sa kojim se odlazi na odmor.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Mostarci dolaze do izjednačenja.  Poslije greške gostiju, odlična transformacija i drugi gol Nermina Kahvedžića za 3:3.

Novo vodstvo Sarajevo ima u 27. minuti. Stefan Jokić je povukao loptu uz lijevu aut liniju, šutirao, a Ahmedpour jako lošom reakcijom poklanja gol Sarajlijama za vodstvo. Pet minuta kasnije Stefan Jokić opet postaje junak Sarajlija. Ovaj put je bio to eurogol za vodstvo 5:3.

Sa Aladžićem kao viškom domaći su tražili put do gola, a onda i izjednačenja, no Sarajevo se jako dobro branilo. Na nešto više od dvije minute do kraja jako lijepa akcija Mostaraca, stvara se željeni višak na drugoj stativi i Aladžić to jako dobro zatvara za 5:4.

Do kraja utakmice Mostarci nisu uspjeli pogoditi po peti put gol Halilovića i Sarajevo slavi veliku pobjedu.

MOSTAR SG – SARAJEVO 4:5 (2:3)
USRC “Midhat Hujdur”, Mostar
Gledalaca: 100
Sudije: Željko Dragojević i Siniša Ivančević (oba Banja Luka)
Strijelci: 0:1 Džafo 9, 1.1 Rajčević 11, 1:2 Džafo 15, 1:3 Brkanić 19, 2:3 Kahvedžić 19, 3:3 Kahvedžić 22, 3:4 S. Jokić 27, 3:5 S. Jokić 32, 4:5 Aladžić 38
Žuti kartoni: Kahvedžić (Mostar SG), Mršo (Sarajevo)

MOSTAR SG: Ahmedpour, Kahvedžić, Aladžić, Rajčević, Jelić, Mušanović, Memić, Kalajdžić, Džemić, Khodaei, Suton, Šešelj, Subašić, Čorhodžić

SARAJEVO: Halilović, Mršo, Džafo, Hršumović, Brkanić, N. Jokić, Honić, S.Jokić, Ait Idir, Čovrk, Kovačević, Hamidović, J. Hodžić

Podijeli ovaj članak