Real Madrid izgubio u grotlu Vallecasa i Barceloni prepustio prvo mjesto u Primeri

2 min. čitanja

Fudbaleri Rayo Vallecana večeras su u posljednjoj utakmici 13. kola španske Primere rezultatom 3:2 savladali Real Madrid i nastavili su sanjati snove o plasmanu u Ligu prvaka, s obzirom na to da za četvrtim mjestom zaostaju samo tri boda.

Večerašnji duel počeo je furiozno od strane domaćina, s obzirom na to da je Santi Comesana nakon prelijepe akcije već u petoj minuti domaćinu donio vodstvo. 

Igrao je Rayo lijepo, ali Real Madrid je preuzeo kontrolu utakmice nakon što je u samo četiri minute preokrenuo rezultat. Prvo je Luka Modrić sa bijele tačke donio poravnanje, a domaći su smatrali da je VAR poklonio penal Real Madridu. Četiri minute kasnije, nakon ubačaja iz kornera za 2:1 pogađa Eder Militao.

Djelovalo je tada svima da će gosti na odmor prenijeti vodstvo, no nisu tako mislili uporni domaći, koji su odigrali u 44. minuti još jedan lijep napad, a pogodak je na kraju postigao Alvaro Garcia. Vrijedi istaći i da mu je nizom loših intervencija olakšala odbrana Real Madrida.

U 67. minuti, Rayo preokreće rezultat i kompletan stadion pada u trans. Dosuđen je penal za domaći tim, Oscar Trejo šutira, ali Thibaut Courtois brani njegov udarac. No, sudija pokazuje da se penal ponovo izvede jer je Belgijanac prerano napustio gol liniju. Gosti su bili bijesni, a Trejo je iz drugog pokušaja pogodio sa bijele tačke.

Meč je do kraja bio prepun naboja, produžen je čak osam minuta, a igralo se deset, no Real Madrid nije stigao do poravnanja. Ovim porazom, Madriđani su ostali na drugom mjestu sa 32 boda, dva manje od Barcelone. S druge strane, Rayo je osmi sa 21 bodom i sa nizom od tri pobjede, te za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka zaostaje samo tri boda.

Podijeli ovaj članak