Dodik ponovo o razgraničenju: Kako se može vratiti 150.000 Srba u Sarajevo? Nikako

2 min. čitanja

Novoizabrani predsjednik RS-a  Milorad Dodik izjavio je večeras da u BiH postoje podjele koje su neizbježne i da je zato razgraničenje najbolja varijanta.

– Ono što je bilo prije ne može se vratiti. Kako se može vratiti 150.000 Srba u Sarajevo, nikako. Nema više toga i ne može se vratiti, a Јugoslavija je bila velika srpska zabluda. Najveća moja greška jeste i to što sam vjerovao strancima i to se više neće destiti – rekao je Dodik.

On je naveo da mu je ranije nuđeno da bude igrač Zapada, ali da je shvatio da su spekulativni.

– Oni žele da za svoje kompanije obezbijede tržište na našim prostorima i da nam nametnu svoje vrijednosti. Imamo pravo da branimo svoju državu i biće” – dodao je Dodik.

On je ponovio da su članovi Centralne izborne komisije BiH iz opozicije iz Republike Srpske i muslimani koji su protiv politike koju zastupa.

On je ponovio da BiH neće uvesti sankcije Rusiji, istakašvi da Srbi nikada ne smiju da zaborave da je Velika Britanija preložila Savjetu bezbjednosti UN rezoluciju u kojoj piše da su Srbi počinili genocid.

– Da nije bilo Rusa to bi bilo usvojeno. Eto to je ta Britanija i oni koji su na nas bacali osiromašeni uranijum – podsjetio je Dodik i napomenuo da nikada nije protiv bilo kog pripadnika drugog naroda u BiH učinio ništa loše.

Podijeli ovaj članak