Prvak BiH predstavio novo pojačanje, stigla reakcija iz Brčkog: “Ima ugovor sa nama, pokrenut ćemo postupak i tužbu”

3 min. čitanja

Milica Đokić, jedna od najtalentovanijih košarkašica u svom uzrastu (2005.) i reprezentativka Srbije, potpisala je prije nekoliko dana ugovor sa ŽKK Orlovi, prvakom Bosne i Hercegovine.

Dosadašnja članica brčanskih Lavova dogovorila je saradnju sa timom iz Banje Luke, ali prema posljednjim najavama iz Brčkog, ova situacija je tek dobila zaplet.

Naime, Brčaci su se se putem zvanične stranice oglasili saopćenjem u kojem navodći da klub nije dao saglasnost za prelazak Milice Đokić u drugu ekipu i da ova košarkašica ima važeći ugovor sa klubom, zbog čega će, kako navode, biti pokrenuti disciplinski postupak pred KSRS i tužba protiv igračice.

– Košarkaški klub Lavovi Brčko obavještava kompletnu sportsku javnost da je Milica Đokić i dalje član KK Lavovi Brčko.

Također, obavještavamo javnost da KK Lavovi Brčko nije dao saglasnost za prelazak igračice Milice Đokić u drugi klub. S obzirom na činjenicu da Milica Đokić ima važeći ugovor sa KK Lavovi Brčko i da je KK Lavovi Brčko ispunio sve preuzete obaveze iz ugovora, prelazak u drugi klub je moguć jedino uz poštovanje i svih ostalih odredbi iz istog preuzetih od strane igračice i njenih zakonskih zastupnika, a koje se odnose na mogućnost prelaska igračice u drugi klub.

Na osnovu prijave odgovornog lica, protiv Milice Đokić u narednom periodu bit će pokrenut disciplinski postupak pred nadležnim organom KK Lavovi Brčko, a u skladu sa članom 12. i članom 51. Disciplinskog pravilnika KK Lavovi Brčko. Također, nadležni organ KK Lavovi Brčko u narednom periodu donijet će odluku o pokretanju disciplinske odgovornosti Milice Đokić pred organima Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Pored toga, pravni tim KK Lavovi Brčko razmatra i mogućnost podnošenja tužbe pred Osnovnim sudom u Brčkom protiv Milice Đokić i njenih zakonskih zastupnika, radi zaštite interesa KK Lavovi Brčko u ovom slučaju.

O daljim koracima i postupcima po ovom pitanju, KK Lavovi Brčko blagovremeno će obavještavati sportsku javnost – piše u saopćenju brčanskog kluba.

U prošloj sezoni, Milica Đokić je u prvenstvu BiH prosječno postizala 14.8 poena, te bilježila 4.9 skokova i 3.8 asistencija.

Kada je riječ o WABA ligi, bilježila je 10.1 poen, 4.3 skoka i 3.4 asistencije.

Podijeli ovaj članak