Prije deset godina proglašavali ga mrtvim i ludim, izgubio brata, a sada će suditi PLBiH u fudbalu

1 min. čitanja

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine usvojio je liste službenih lica za predstojeću sezonu Premijer lige BiH. Na sudijskoj A listi našla su se imena 24 arbitra.

VEZANI TEKST – Proširene A i B liste: Ovo su nove sudije Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu

Među njima je i šest novajlija, a jedan od njih je Antonio Tomić iz Kreševa. Njegova priča, koju je podijelio na Facebooku, ima elemenata i za filmskog platna…

– Ne mogu da opišem kroz kakav rolerkoster emocija prolazim prethodnih dana. Prije deset godina sam bio u bolnici, proglašavali su me mrtvim, ludim itd. Koma i razne povrede su ostavile traga na meni, definitivno! Nakon izlaska iz bolnice, gubitak brata u drugoj nesreći je ostavio još veći trag na meni, dublji.

Izgubiti brata dok smo išli na moju utakmicu je motiv koji me gurao kada više nisam mogao i tako će biti uvijek kroz život. Nakon nebrojeno sati treninga i utakmica uspio sam doći na A listu fudbalskih sudija. Jedini iz SBK. To je za tebe, Mišel Tomić. Hvala svima koji su mi pomogli i bili uz mene. Idemo dalje… – napisao je Tomić na svojoj Facebook stranici.

Podijeli ovaj članak