Predsjednik bivšeg prvaka Francuske potvrdio dolazak Belmina Dizdarevića

1 min. čitanja

Bosna i Hercegovina uskoro će dobiti novog igrača u Ligama petice.

Belmin Dizdarević, doskorašnji golman Sarajeva, karijeru će nastaviti u Montpellieru. Mladi golman prošle sedmice oprostio se od saigrača u Bordo timu, a tokom ove sedmice trebao bi biti predstavljen u francuskom klubu.

Njegov dolazak u redove bivšeg prvaka Francuske potvrdio je i Laurent Nicollin, predsjednik Montpelliera, na konferenciji za medije, kazavši da će Dizdarević biti treći golman u hijerarhiji.

– On je mladi golman koji ima velik potencijal, a na njemu je da radi i napreduje – rekao je Nicollin, prenosi L'Equipe, dodavši:

– Mislimo da su pred nama dvije-tri godine čekanja i strpljenja s našim mladim golmanima. To će uspostaviti dobru vezu njih i ostatka ekipe.

Montpellier je jučer počeo pripreme, a nakon odlazaka Bingouroua Kamare i Matisa Carvalha, po isteku ugovora, samo su dvojica golamana – Benjamin Lecomte i Dimitry Bertaud bili prisutni na prozivci.

Dizdarević je prošle sezone branio na 15 premijerligaških utakmica za Sarajevo, a tokom karijere u dresu Bordo tima skupio je 56 nastupa.

Podijeli ovaj članak