Piksi nakon remija protiv Kameruna: To je amaterski

2 min. čitanja

Selektor Srbije, Dragan Stojković – Piksi, svjestan je razloga remija protiv Kameruna (3:3). Smatra selektor Orlova da je Srbija morala mnogo pametnije odigrati nakon stečenog vodstva.

– Da je dobar dan, nije baš… Osjećamo frustraciju što se tiče rezultata. Imati 3:1 na ovom nivou i dopustiti da se vrate… Zaista frustrirajuće… Reagovali smo dobro posle primljenog gola, uspjeli da postignemo tri gola gola i promašili neke odlične šanse. Visok izlazak naše odbrane na 3:1, pokušaj pravljenja nekog ofsajda je apsolutno zabranjen na ovom nivou. To je totalno, onako amaterski. Sve to nas je koštalo izgubljenih bodova u meču. Statistika i posjed lopte, dominantnost na terenu, u ovom trenutku ništa ne znače, rekao je Dragan Stojković – Piksi nakon utakmice.

Izvršio je Piksi dvije prinudne izmjene na poziciji štopera, ali nije odustajao od formacije sa trojicom igrača nazad, pa je ubacio dvojicu novih štopera, Mitrovića i Babića.

– Imali smo danas ponovo taj peh, da su nam dvojica štopera tražila izmene. Bile su prinudne. Morali smo tako da reagujemo, s obzirom da su oni igrali sa dvojicom napadača u drugom poluvremenu. Nemamo sreće sa povredama, to nas brine. Frustriran sam zbog reazultata, igrači su željeli, igrali odlično u jednom trenutku. Ali na ovom novou taktičke greške ne smiju da se prave. Gotovo dvije identične greške, praktično nevjerovatno. Navijamo za Brazil protiv Švajcarske. Nemamo šta da izgubimo, da bi se otišlo dalje mora da se pobijedi. Treba biti realan, sagledati dobro situaciju, analizirali dobro utakmicu. Nećemo se predati, rekao je Piksi.

 

 

Podijeli ovaj članak