Nedim Jusufbegović nakon pobjede kadeta: Nastavljamo dalje hrabro naš put

1 min. čitanja

Nakon pobjede kadetske reprezentacije BiH protiv selekcije Lihtenštajna, selektor našeg nacionalnog tima Nedim Jusufbegović je istakao da smo mogli bolje iskoristiti naš napadački potencijal.

Dodao je da ćemo na tome još raditi, ali da se u konačnici može biti zadovoljan sa pobjedom protiv selekcije Lihtenštajna na startu kvalifikacija. 

– Protivnik je bio izrazito defanzivno orijentisan, pa je teško bilo pronaći prostor kroz tu odbranu, ali uspjeli smo da postignemo dva gola. Kontrolisali smo utakmicu, ali smo sigurno mogli bolje iskoristiti naš napadački potencijal. Na tome ćemo još da radimo. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni. Nastavljamo dalje hrabro naš put. Imamo još dva kvalitetna protivnika, Ukrajina je vjerovatno favorit grupe. Azerbejdžanr takođe nije naivna selekcija i mi ćemo dati sve od sebe da do kraja osvojimo što više bodova.

U drugom susretu grupe Ukrajina je u Doboju kod Kaknja sa 5:2 pobijedila Azerbejdžan.

Drugo kolo je na programu 27. oktobra u 13.30 sati. Bosna i Hercegovina će se u Doboj Kaknju sastati sa Azerbejdžanom, dok će u Zenici biti odigran meč Ukrajina – Lihtenštajn.

Podijeli ovaj članak