Muharem Husković: Edina Džeku sam ranije gledao na televiziji, a sada mi želi brz oporavak

2 min. čitanja

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Muharem Husković je u intervju za Youtube kanal Bosnische Nationalmannschaft govorio o teškoj saobraćajnoj nesreći koja ga je zadesila u Austriji.

“Sjećam se da smo djevojka i ja krenuli prema stanu i poslije toga se ne sjećam ničega. Nakon toga sam se probudio u bolnici i čak sam doktorima rekao da imam utakmicu. U tim trenucima sam mislio da mi nije ništa i da se osjećam dobro. Od doktora sam saznao da sam imao saobraćajnu nezgodu. Tada nisam mogao da pomjeram noge, djelovao sam zbunjeno i nisam mogao vjerovati šta čujem”, rekao je Husković i osvrnuo se na ogromnu podšku koju je dobio nakon nesreće:

“Moji roditelji su mi najveća podrška. Otac i majka su mi dali snagu i uvijek su bili uz mene i pomagali mi. Hvala Bogu što su tu i što ih imam. Nisam očekivao ovoliku podršku navijača, ali se i njima zahvaljujem. Tu su i brojni klubovi, te moji saigrači, sve to je meni dalo ogromnu snagu i svima se još jednom zahvaljujem.”

Osim toga u jednom dijelu ovog intervjua, Husković se osvrnuo i na kontakte sa čelnim ljudima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je istakao da je sa Zvjezdanom Misimovićem u svakodnevnom kontaktu.

“Misimović je bio tu sve vrijeme sa mnom. Pitao me svaki dan kako sam i motivisao me. To mi je zaista mnogo značilo. Osim njega kontaktirali su me Džeko, Barbarez i Ibišević. Sve igrače sam nekada gledao na televiziji, a sada mi šalju snimke gdje mi žele brz oporavak. To mi je također dosta značilo i bio sam veoma sretan i ponosan kada sam to vidio”, završio je Husković.

Cijeli intervju pogledajte u nastavku.

Podijeli ovaj članak