Milenko Bošnjaković: Dovest ćemo pojačanja na deficitarnim pozicijama

2 min. čitanja

FK Tuzla City danas je započeo sa pripremama za nastavak proljetne sezone u m:tel Premijer ligi BiH, a tim povodom je u prostorijama ove ekipe održana i konferencija za medije na kojoj su se obratili Nevres Fejzić i Milenko Bošnjaković.

Fejzić je, prije svega, iskoristio priliku i poželio je Bošnjakoviću dobrodošlicu u klub.

Ja sam imao priliku sa njim ranije sarađivati. Znam kakav je trener i znam kakav je čovjek. Znam da će dati sve od sebe za nas, tako da se nadam da ćemo mi to njemu vratiti na terenu, kako bi što ranije pobjegli iz te opasne zone. Potrudit ćemo se da se vratimo na neki pravi put gdje smo bili na početku sezone, kazao je Fejzić.

Nakon Fejzića, novinarima se obratio Bošnjaković.

Što se tiče Tuzla Cityja, mi smo počeli danas sa radom jer mi imamo prvo utakmicu u Kupu, a onda nam prvenstvo počinje. Prvi dio priprema ćemo odraditi ovdje, a onda ćemo otputovati u Antaliju. Nakon toga se vraćamo ovdje gdje ćemo finalizirati pripreme. U narednom periodu će ekipa biti pojačana na deficitarnim pozicijama. Uprava radi taj dio posla i nadam se da će to uspješno riješiti. U Antaliji ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice i nadam se da će nas tamo vrijeme poslužiti, kazao je Bošnjaković, pa potom dodao:

Zamijenit ćemo igrače koji su otišli. To znači da će doći jedan igrač u sredini i jedan napadač. Nećemo ići daleko, nećemo bez razloga širiti roster jer nemamo potrebe za tim, već ćemo dovesti igrače na deficitarnim pozicijama. Očekivanja su da se što prije izvučemo iz opasne zone. Cilj je što prije riječiti situaciju u kojoj se nalazimo.

Podijeli ovaj članak