Lewis Hamilton napušta Mercedes? Bivši šampion ima jedan zahtjev, tim ga ne želi ispuniti

2 min. čitanja

Sedmerostrukom prvaku ugovor ističe na kraju ove godine, a razgovori oko produženja saradnje traju mjesecima.
“Pa jako se nadam da će ostati u Mercedesu. Činim sve što mogu da ga natjeram da ostane. On zna za sve dobro što smo za njega napravili, a iako smo se mučili s bolidom ove i prošle godine, on će biti dio uskrsnuća ekipe’, rekao je Wolff te odnos s Hamiltonom opisao kao odnos muža i žene.
“Čak i ako vičemo jedno na drugo, što se nije često događalo, čak i ako se posvađamo, nikada ne pomišljamo na razvod, i zato sam mu rekao: ‘Ne želim se razvesti od tebe, a ni ti. Jer ja želim najboljeg vozača u našim automobilima, a ti želiš imati najbolji bolid.'”
Inače, Mail Sport izvijestio je ranije ovog ljeta da je Hamilton tražio petogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona funti (565,2 miliona KM) kako bi ostao u Mercedesu, ugovor prema kojem bi nastavio s utrkama do svog 43. rođendana.
“Lewis želi pet godina, a ako bi to bilo samo jednogodišnje produženje, mislim da to ne bi prihvatio“, rekao je izvor blizak Britancu. I tu je kamen spoticanja, jer u Mercedesu kalkulišu i ne žele višegodišnji ugovor sa Hamiltonom te bi najvjerovatnije voljeli produžiti saradnju za jednu ili maksimalno dvije godine, piše Tportal.hr.

Podijeli ovaj članak