Legendarni Ronaldo otvorio dušu: Nikad neću zaboraviti ono što mi je Zidane uradio…

2 min. čitanja

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Ronaldo Nazario u novom biografskom dokumentarcu “Fenomen: Uspon, pad i iskupljenje Ronalda” progovorio je o brojnim detaljima i kontroverzama iz svoje nevjerovatne karijere. 

Povodom premijere filma u DAZN-ovoj produkciji, Ronaldo je dao intervju za Marcu u kojem je otkrio dosta nepoznatih detalja i anegdota.

Legendarni Brazilac se tom osvrnuo i na odnos sa čuvenim francuskim fudbalerom Zinedineom Zidaneom koji je nakon druge teške Ronaldove povrede koljena napravio potez koji mu Brazilac nikada nije zaboravio.

“Zidanea sam uvijek nevjerovatno poštovao, još od našeg prvog susreta dok je on igrao za Juventus, a ja za Inter. Tada je počela naša veza puna međusobnog poštovanja i sjajnog odnosa. Međutim, to se sve svodilo na teren, jer se van njega nismo čuli niti družili”, započeo je Ronaldo, a onda se osvrnuo na period nakon druge teške povrede u karijeri.

“Zato me oduševilo ono što je uradio nakon što sam doživio drugu tešku povredu u karijeri. Ležao sam u bolnici nakon operacije, a onda sam iznenađen ugledao Zidanea koji me došao posjetiti kao prva osoba nakon članova moje porodice. Sjeo je pored mene i rekao mi ‘Samo hrabro, ozdravi što prije jer fudbal te treba‘. Nakon toga smo srdačno pričali i neopisivo mi je značilo imati ga uz sebe u tako teškom životnom periodu”, priznao je Ronaldo. 

Podijeli ovaj članak