Telegrami saučešća Erdoganu i turskom narodu: U ime Bosne i Hercegovine (i Republike Srpske)…

2 min. čitanja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputili su telegrame saučešća i solidarnosti predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu. 

VEZANI TEKST

“Poštovani predsjedniče Erdogan, sa snažnom uznemirenošću sam primio vijest o nesreći u rudniku u Bartinu, u kojoj je poginulo najmanje 40 rudara, a više povrijeđeno. Molim vas da porodicama poginulih prenesete izraze mog iskrenog saučešća, a vama i turskom narodu iskazujem solidarnost u ime Bosne i Hercegovine i svoje lično ime”, naveo je Džaferović.

Izrazio je čvrsto uvjerenje i nadu da će, zahvaljujući hrabrosti i sposobnosti turskih spasilačkih službi, životi i zdravlje povrijeđenih biti spašeni, a njima lično poželio brz oporavak.

“U mislima i molitvama smo uz vas. Primite moje bratske pozdrave”, poručio je Džaferović, prenijela je Anadolija.

“S velikom tugom primio sam vijest o nesreći koja se dogodila u rudniku uglja na sjeveru Turske, u kojoj je život izgubilo 40 rudara, a veliki broj povrijeđen, dok su obavljali svoje teške i zahtjevne radne zadatke”, napisao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Tviter nalogu.

“U ime naroda Republike Srpske i u svoje lično ime, predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i porodicama nastradalih upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća”, naveo je Dodik te dodao: “U ovim teškim trenucima naše misli i molitve su uz porodice stradalih rudara, ali i cijelog turskog naroda”. 

Podijeli ovaj članak