Ko se od fudbalera Sarajeva i Željezničara mora “paziti” žutog kartona uoči derbija?

1 min. čitanja

Sarajevski gradski derbi na rasporedu je u 18. kolu m:tel Premijer lige BiH, a prije ovog meča, fudbaleri Sarajeva i Željezničara odigrat će još po jedan ligaški meč.

Sarajevo je gost Slobodi, dok Željezničar dočekuje Borac, a sigurno je da i jedni i drugi već polako razmišljaju o međusobnom duelu koji im slijedi u 18. kolu.

Neki od igrača morat će biti posebno oprezni uoči ove utakmice. Kod Sarajeva su pod rizikom od suspenzije Muharem Trako, Tarik Ramić i Mirza Mustafić, a naročito bi problematičan za Sarajevo bio eventualni žuti karton za Traku, s obzirom na to da je on u posljednje vrijeme standardan član prve postave.

S druge strane, i Željezničar ima svoje probleme. Samir Bekrić, Benjamin Šehić, Hamza Gasal, Omar Beća i Clerismario Santos su pod rizikom žutih kartona, pa će protiv Borca morati da budu posebno oprezni. Za Željezničar će od velikog značaja biti da žuti karton protiv Borca izbjegne prije svega Clerismario Santos, ali izuzetno je važno da i Omar Beća, koji je starter ove sezone dijelom i zbog U-21 pravila ne dobije žuti karton, jer bi onda Edis Mulalić mogao imati probleme sa izborom U-21 igrača.

Podijeli ovaj članak