Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp u Srebrenici: Stigla i djeca iz Vukovara

2 min. čitanja

Košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić organizovao je danas, 2. septembra košarkaški kamp “Srebrenica 2023”.
Djeca iz Vukovara i Srebrenice kao i djeca iz KK “Guber” danas imaju priliku da se upoznaju i da rade sa trenerima iz NBA lige.
Ovaj bosanskohercegovački sportista primarno je aktivan kroz svoju fondaciju u okviru humanitarnog rada širom BiH.
“Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu. Slušamo preko medija i priča da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno.
Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece kao što vidite. To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice, i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intezivno. Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi”, rekao je košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.
U popodnevnim satima, tačnije u 16:30 sati počet će turnirski oblik takmičenja 5×5 gdje će treneri u ekipama po 10-ak polaznika odigrati utakmicu. Nakon završetka takmičenja planiran je zajednički ručak za sve polaznike današnjeg kampa, a nakon ručka svi polaznici će dobiti medalje od Jusufa Nurkića i njegovih gostiju, piše RTV Srebrenica.

Podijeli ovaj članak