Juniorska reprezentacija BiH u plivanju na pripremama u turskom Erzurumu

2 min. čitanja

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u plivanju priprema se u turskom Erzurumu za predstojeće nastupe na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, javlja Anadolu.

Olimpijski bazen Palandoken, koji jedan je od rijetkih u Evropi koji se nalazi u središtu grada na nadmorskoj visini više od 2.000 metara, i s punim olimpijskim kapacitetom za plivanje, ugošćuje timove iz različitih zemalja svijeta. Osim turista, od 2017. godine bazen u Eurzurumu pruža mogućnost treniranja i stranim sportistima iz brojnih zemalja.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine također boravi u Erzurumu kako bi obavila kvalitetne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 4. do 9. jula, a potom i Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Selektor reprezentacije Evelin Avdić kazao je novinaru Anadolu da su prvi put u Erzurumu te kako su iz Sarajeva došli sa šest plivača.

– Pripremamo se za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu. Ovo je naš prvi put u visinski kamp. Razlog zašto smo došli u Erzurum je taj što se nalazi na velikoj nadmorskoj visini. Smješteni smo u hotelu na otprilike 2.000 metara i radimo u bazenu. To nas održava u boljem stanju – pojasnio je Avdić.

Govoreći o samom kampu, Avdić je dodao je konidiciono stanje plivača veoma dobro.

– Imamo Evropsko prvenstvo u Beogradu, potom krajem jula i Svjetsko prvenstvo u Japanu. Borit ćemo se za finale, to je naš cilj, ali želimo i medalju kao i svi ostali. Moja kćerka (Iman Avdić) je prošle godine osvojila medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Slovačkoj. Imamo sportiste koji su ranije ostvarili značajne rezultate – rekao je Avdić.

Mlada plivačica Iman Avdić (15) podsjetila je kako je prošle godine na Juniorskom evropskom prvenstvu osvojila bronzu.

– Ovdje dobro treniramo. Cilj mi je dati sve od sebe na utrkama i osvojiti medalju. Sretna sam što sam u Erzurumu i prvi put dolazim u visinski kamp. Dopada mi se ovo mjesto – kazala je Avdić.

Podijeli ovaj članak