(FOTO) Od ove grupe u Ligi prvaka su bila najmanja očekivanja, a dobili smo najveću dramu

2 min. čitanja

Žrijeb za Ligu prvaka kuglice sa imenima Tottenhama, Marseillea, Eintrachta iz Frankfurta i Sportinga iz Lisabona smjestio je zajedno u grupu D. 

I mada su mnogi od ove grupe imali najmanja očekivanja u takmičenju i govorili su da je ovo grupa za Ligu Evrope, u ovoj grupi je bila i najveća drama i do posljednjeg trenutka se nije znalo ko će u koje takmičenje, a ko će završiti svoj evropski nastup.

Tottenham je bio u pol poziciji za prvo mjesto i mada je kroz utakmicu doživljavao padove, na poluvremenu bio i trećeplasirani, na kraju je ipak uspio u drami kod Marseillea da sačuva to prvo mjesto.

Eintracht je krenuo sa treće pozicije, u jednom trenutku mu je prijetilo i ispadanje, ali je na kraju završio kao drugi. Sporting je sa drugog mjesta dugo bio prvi, pa je onda bio četvrti sa prijetnjom ispadanja, a na kraju je ipak zauzeo treće mjesto i otišao u Ligu Evrope.

Marseille je krenuo sa četvrtog mjetsa, na poluvremenu bio drugi, pa jedno vrijeme i treći, a onda je sve palo u vodu i završili su kao četvrti. Da je Sead Kolašinac postigao gol u 87. minuti, pitanje je da li bi ovako završilo.

Pogledajte kretnju po tabeli tokom 90 minuta.

Podijeli ovaj članak