Filmska drama: Dinamo bez Lige prvaka

2 min. čitanja

AEK je u Atini nakon filmske drame izbacio Dinamo iz kvalifikacija za Ligu Ŕampiona, a heroj je postao upravo bivŔi igrač Modrih Domagoj Vida.

On je u 100. minutu utakmice postigao gol poslije promaŔenog penala Levija Garsije i sa 2:2 (ukupno 4:3) grčki sastav je proŔao u plej-of za elitu gdje ga čeka Antverpen.

Zagrepčani će u plej-of za Ligu Evrope, na megdan praÅ”koj Sparti.

Uzbudljiva utakmica između AEK-a i Dinama donijela je mnogo uzbuđenja i dramu na terenu. AEK je prethodno izgubio prvu utakmicu u Zagrebu rezultatom 2:1, ali su se borili do samog kraja da nadoknade tu gol-razliku.

U prvom poluvremenu utakmice u Atini, Dinamo je poveo golom Majera u 9. minuti. Međutim, AEK je brzo odgovorio i izjednačio rezultatom 1:1 pogotkom Mergima Berishe u 15. minuti.

Tokom drugog poluvremena, Dinamo je uspio povesti ponovo golom Majera u 53. minuti. Činilo se da će to biti dovoljno za prolazak u plej-of. Međutim, AEK nije odustajao i u 100. minuti utakmice, nakon promaÅ”enog penala Levija Garsije, Domagoj Vida je bio na pravom mjestu i postigao gol koji je izborio produžetke.

U produžecima nije bilo golova, pa su se odlučivali izvođenjem jedanaesteraca. AEK je bio precizan sa svih pet udaraca, dok je Dinamo promaÅ”io dva i tako ispao iz trke za Ligu Å”ampiona.

Veliki peh za Dinamo predstavlja i ozljeda najboljeg strijelca Bruno Petkovića, koji je morao napustiti teren u 55. minuti.

Plej-of za Ligu Å”ampiona nudi novu priliku za AEK, koji će se sada suočiti sa Antverpenom. A zagrebački Dinamo će morati pružiti svoj maksimum kako bi se izborio za Ligu Evrope, u dvomeču protiv praÅ”ke Sparte.

U svakom slučaju, utakmica između AEK-a i Dinama ostaje zapamćena kao jedna od najuzbudljivijih i najneizvjesnijih u dosadaÅ”njem toku kvalifikacija za evropska takmičenja. Svi ljubitelji fudbala imali su priliku uživati u vrhunskom fudbalu, dramatičnim trenucima i nepredvidivim rezultatima.

Podijeli ovaj članak