Emotivna ispovijest Cristiana Ronalda nakon ispadanja sa Mundijala: Sada je vrijeme da…

2 min. čitanja

Reprezentativac Portugala, Cristiano Ronaldo, oglasio se nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Njegova selekcija je jučer u četvrtfinalu Mundijala doživjela minimalan poraz od selekcije Maroka, tako da Ronaldo nije uspio da osvoji trofej koji sanja.

Prema riječima Ronalda, osvajanje Svjetskog prvenstva sa Portugalom je bio njegov najveći i najambiciozniji san njegove karijere.

Osvojio sam puno međunarodnih titula, uključujući i za reprezentaciju, ali stavljanje imena naše zemlje na najviši nivo na svijetu je bio moj najveći san. Borio sam se za to. Jako sam se borio za ovaj san, poručio je Ronaldo.

U pet nastupa koje je imao na svjetskim prvenstvima tokom 16 godina karijere, Ronaldo je uvijek, uz sjajne saigrače i podršku Portugalaca, davao sve od sebe.

Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobjegao od borbe i nikada nisam odustajao od tog sna. Nažalost, jučer je san završio, kazao je Ronaldo.

On je potom dodao kako se ne isplati reagovati vruće glave.

Samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisano, puno se nagađalo, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila niti jednog trenutka. Uvijek sam bio osoba više koja se borila za cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim saigračima ni svojoj zemlji. Za sada se nema šta više reći. Hvala ti, Portugale. Hvala ti, Katare. San je bio lijep dok je trajao… Sada je vrijeme da budete dobar savjetnik i dozvolite svakome da izvuče svoje zaključke, poručio je Ronaldo.

Njegovu objavu na Instagramu možete pogledati ispod teksta.

Podsjetimo, Ronaldo je protiv Maroka upisao 195. nastup za selekciju Portugala od 2013. godine, a kako sada stvari stoje, reprezentativnu karijeru bi mogao završiti bez titule svjetskog prvaka.

Podijeli ovaj članak