Edin Džeko oduševio čelnike Intera, spremni su povući potez koji niko nije očekivao

2 min. čitanja

Fudbaleri Intera drugu sezonu zaredom će igrati u knockout fazi evropskih takmičenja, a tamo ih je odveo Edin Džeko, koji je postigao dva gola protiv Viktorije Plzen u odlučujućoj utakmici grupne faze, koju je Inter dobio sa 4:0.

Džeko nije bio planiran kao starter ove sezone, ali svaki put kad bi dobio šansu za igru, a to je u posljednje vrijeme bilo dosta češće zbog povrede Romelua Lukakua, pokazivao bi svoju klasu.

Igrao je toliko dobro da su čelnici Intera, prema pisanju italijanskih medija, odlučili Džeki ponuditi obnovu ugovora koji ističe na ljeto 2023. godine.

Džeko je u dobroj formi, postigao je šest golova ove sezone i ne pokazuje naznake da ga stižu godine. Možda nije podjednako brz i snažan kao ranije, ali sve to nadoknađuje nevjerovatnim osjećajem za igru te često preuzima ulogu playmakera u igri Intera u posljednjoj trećini terena.

Sve to je čelnike Intera itekako nagnalo da razmisle o budućnosti. Prije ove sezone očekivalo se da Inter pusti Džeku nakon isteka ugovora, ali sada bi mogao dobiti obnovu na još godinu dana kako bi novac eventualno planiran za dovođenje Džekine zamjene bio uložen u dovođenje pojačanja na drugim pozicijama.

Konačnu odluku Inter će ipak donijeti nešto kasnije u sezoni, a sigurno ni Džeko ne bi imao ništa protiv da odigra još jednu sezonu u jednom od najvećih italijanskih klubova.

Podijeli ovaj članak