Dragoljub Vidačić novi trener Slobode, odredio i ciljeve

1 min. čitanja

Novi trener Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda iz Tuzle je Dragoljub Vidačić, koji je u Ligi BiH bio trener Varde iz Višegrada, Leotara iz Trebinja i Bosne iz Sarajeva.

Radio je još kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi, Spartaku iz Subotice, a posljednje godine proveo je na relaciji Kina – Srbija. Rođen je u Trebinju 1970. godine gdje je i počeo igračku karijeru, a kao igrač osvajao je titule sa Partizanom, Crvenom zvezdom i Rabotničkim iz Skoplja.

– Poslije godina provedenih na relaciji Kina-Srbija zaželio sam se da radim u klubu. Teško da bih bolju priliku od rada u Slobodi mogao dobiti. Slijedi najteži dio, a to je formiranje rostera, pravljenja igre itd. Naravno da imamo ambicije, ali one kranje danas neću saopćavati. Borit ćemo se za prva tri, četiri mjesta u Ligi BiH što znači da razmišljamo o plasmanu u ABA ligu 2 – kazao je Vidačić na predstavljanju u OKK Slobodi.

Pripreme Slobode počet će oko 20. augusta, a početak prvenstva je planiran za 7. i 8. oktobar 2023. godine. Stručni štab Dragoljuba Vidačića sačinjvat će pomoćni treneri Adnan Žunić i Mirza Berbić, a kondicioni trener ostaje Ademir Lasetović.

Podijeli ovaj članak