Đoković podijelio fotografiju s Messiom

2 min. čitanja

Novak Đoković i Leo Messi: Susret dva sportska giganta

Novak Đoković objavio fotografiju sa Leo Messijem

Novak Đoković nedavno je izazvao veliku pažnju javnosti kada je objavio fotografiju na kojoj pozira sa najboljim fudbalerom svih vremena, Lionelom Mesijem. Dvojac je proveo veče zajedno u jednom ekskluzivnom restoranu u New Yorku, što je izazvalo oduševljenje kod ljubitelja sporta širom svijeta.

Đoković, koji se često smatra jednim od najboljih tenisera svih vremena, i Messi, čija je fudbalska genijalnost nenadmašna, zajedno su stvorili pravi šou na društvenim mrežama. Ova sjajna fotografija izazvala je mnoge pozitivne reakcije i komentare, a mnogi su opisali ovaj susret kao susret dvaju sportskih giganta.

Susret između Đokovića i Mesija doveo je do novog nivoa poštovanje i divljenje prema tim vrhunskim sportistima. Njih dvojica su se izuzetno poštovala i izmijenili nekoliko riječi tokom večeri. Novaku Đokoviću nije bilo ništa draže nego provesti veče i razgovarati sa Messi. On je putem svojeg Instagram naloga uputio sjajne riječi Argentincu: “Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti te i razgovarati sa tobom. Kao i uvijek, želim puno sreće i zdravlja tebi i tvojoj porodici.”

Messi, koji nedavno započeo svoju epizodu u Inter Majamiju osvajanjem prvog trofeja u Ligi kupa MLS-a, bio je izuzetno počašćen što je imao priliku upoznati se sa Đokovićem. Njih dvojica su razgovarala o svojim sportskim iskustvima, izazovima s kojima se suočavaju i ciljevima koje žele postići u budućnosti.

Đoković će uskoro započeti svoje nastupe na US Openu u New Yorku, koji je prvi Grand Slam turnir poslije tri godine. On ima priliku da osvoji 24. Grand Slam trofej u karijeri i tako poveća svoju prednost u odnosu na jednog od najvećih rivala, Rafaela Nadala. Njegov prvi meč na turniru zakazan je za ponedjeljak, a protivnik će mu biti francuski teniser Aleksander Miler, kako prenosi b92.

Podijeli ovaj članak