Dario Damjanović: Oko Borca su se nadvile priče, Vico Zeljković, suđenje, mislim da Edis Mulalić…

2 min. čitanja

Bivši reprezentativac BiH, Dario Damjanović, u razgovoru za portal Faktor je, između ostalog, komentarisao utakmice 18. kola Premijer lige BiH, ali se posebno osvrnuo na meč između Leotara i Borca.

Ove dvije ekipe su svoj meč odigrale u ponedjeljak u sklopu 18. kola m:tel Premijer lige BiH, a banjalučki klub je iz Trebinja odnio tri boda, s obzirom na to da je slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Meni se čini da sudija nije dosudio jedanaesterac za Leotar. Bila je čista ruka. Igrač Leotara je centrirao, lopta nije udarila od zemlju, pa da je nešto promijenila smjer. U šesnaestercu se ruke drže iza leđa kada se ide u blok. A igrač Borca je išao nesmotreno… Riječ je o lijevom beku Milanu Spremi, koji je u Trebinju igrao desnog beka, a kasnije je postigao i jedini, odlučujući, gol, kazao je Damjanović.

On je potom istakao kako su se oko Borca nadvile neke priče, ali da ne može osporiti kvalitete Vinka Marinovića.

Oko Borca su se nadvile priče, Vico Zeljković, suđenje… Mada Mulalić nije puno ni pogriješio kada je rekao da bi bio prvi uz onakvo suđenje. Imaju neku podršku, vjetar u leđa, ali ne osporavam kvalitete Vinka Marinovića. Igraju dobar fudbal, ali mislim da nisu kvalitetni kao Zrinjski. Leotar se bori, imaju oscilacija u rezultatima, ali je Marko Maksimović to preuzeo, doteže ih i slaže kockice, kazao je Damjanović.

Podsjetimo, tokom bogate karijere, Damjanović je skupio 19 nastupa za Zmajeve, te je postigao dva gola.

Podijeli ovaj članak