Bruno Oliveira: Znamo kvalitete Željezničara, ali uz podršku naših navijača možemo do pobjede

1 min. čitanja

NK Široki Brijeg i FK Željezničar u subotu će odigrati 72. međusobni premijerligaški derbi u okviru 14. kola m:tel Premijer lige BiH.

Sutrašnja utakmica na Pecari počet će u 19 sati uz direktan prenos na platformi MY TV, a derbi dvije najkonstantnije ekipe ove sezone je najavio brazilski fudbaler, Bruno Oliveira.

Vrlo dobro poznajemo kvalitete Željezničara. Pred nama je pravi derbi. U ovakvim utakmicama detalji odlučuju, moramo biti maksimalno fokusirani da dođemo do pobjede. Siguran sam kako je naša ekipa spremna za ovakve utakmice“, istakao je Oliveira za službenu stranicu Širokog Brijega.

Brazilski fudbaler debi za ekipu sa Pecare imao je u prvom derbiju koji je odigran na Grbavici i, tada je, kako kaže, vrlo dobro upoznao kvalitete Željezničara. Ipak, sada je, prema njegovim riječima, prednost na strani Širokog Brijega koji igra pred svojim navijačima. 

Igranje pred našim navijačima je motivacija više za sjajnu fudbalsku predstavu. Vjerujem kako uz njihovu podršku možemo do pobjede, dodao je Bruno Oliveira.

Podsjetimo, derbi susret između Širokog Brijega i Željezničara sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, kome će pomagati Damir Lazić iz Brčkog i Sreten Udovičić iz Prijedora.

Podijeli ovaj članak