Legendarni šampion preminuo od rijetkog tipa karcinoma, prije smrti je ostavio oproštajno pismo koje morate pročitati

2 min. čitanja

Nikolaidis, koji je u svojoj fenomenalnoj karijeri bio prvak svijeta, ali i vicešampion na Olimpijskim igrama u Atini 2004. i Pekingu 2008. godine, preminuo je u 43. godini života nakon teške borbe sa karcinomom.

Nikolaidis je prije dvije godine saznao da boluje od karcinoma te iako se hrabro borio, nije uspio da pobijedi zločudnu bolest. 

U oproštajnom pismu koje je Nikolaidis namijenio da bude objavljeno nakon njegove smrti, ovaj vrhunski sportista je rekao kako je njegov tip karcinoma bio toliko rijedak da je čak devet od deset grčkih doktora za isti čulo prvi put. 

“Ako čitate ovu poruku, to znači da sam ja otišao na bolje mJesto. PoslJednje dvIJe godine bolovao sam od raka za čiji je tip devet od deset grčkih lJekara čulo prvi put. Moj doktor je pomaknuo nebo i zemlju da me spasi. Nikad se nisam pitao zašto se to baš meni događa jer se može dogoditi svakome. Odlazim kao sreTan čovJek. Ispunili su mi se snovi, a mnogo puta sam bio na podijumu i predstavljao svoju zemlju” navodi se u pismu koje je mnogima emotivno teško palo.

Nikolaidis se oprostio i od svoje supruge i djece.

“Bio sam toliko sretan da me voli najdivnija žena na svijetu. Ako se nekome u mojoj porodici ovo moralo dogoditi, bolje da je meni nego mojoj djeci. Dragi prijatelji, svi smo putnici na ovom svijetu i bitno je što ostavljamo iza sebe”, zaključio je Nikolaidis prije nego je preminuo.

On je također zatražio da se sve njegove medalje prodaju i doniraju udruženjima za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma. 

Podijeli ovaj članak