Banjalučanin pobjednik u skokovima u Užicu

3 min. čitanja

Igor Arsenić iz Banjaluke pobjednik 31. Skokova sa Starog željezničkog mosta u Užicu

Užice je nedavno bilo domaćin 31. takmičenja Skokovi sa Starog željezničkog mosta, a pobjednik ovog prestižnog takmičenja bio je Igor Arsenić iz Banjaluke. Ovu manifestaciju prati veliki broj zaljubljenika u ekstremne sportove iz cijele regije, a ove godine je učešće uzelo 18 skakača iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ovogodišnje takmičenje održalo se sa visine od 16 metara, a kako je Saša Stamenković, organizator događaja, istakao, ovo je bio posljednji skok u ovoj sezoni. Skakači su se ocjenjivali po brojnim kriterijumima, uključujući tehniku, atraktivnost skoka i samu izvedbu. Iako su svi takmičari pokazali izvanredno znanje i hrabrost, Igor Arsenić se istakao kao najbolji, donoseći tako naslov pobjednika u svoj grad.

Evald Krnić iz Tuzi kod Podgorice zauzeo je drugo mjesto na ovogodišnjem takmičenju. Iako nije uspio odbraniti prošlogodišnju titulu, Krnić je ostavio snažan utisak svojim skokovima. Treće mjesto pripalo je prošlogodišnjem osvajaču prvog mjesta, Dini Bajriću iz Sarajeva. I pored snažne konkurencije, Bajrić je uspio ponovno se naći na postolju, pokazujući tako da je i dalje vrhunski skakač.

Sam Arsenić je izrazio svoje oduševljenje zbog pobjede na ovom takmičenju. “Nije lako takmičiti se sa najboljom konkurencijom i postići ovakav rezultat. Svi skakači su danas briljirali, a ja sam presretan što se ovaj trofej vraća u Banjaluku”, izjavio je Arsenić sa osmijehom na licu. Ova pobjeda znači mnogo za njega i predstavlja plod napornog rada i perioda priprema.

Predsjednik žirija, Branko Bogićević, ocijenio je da je ovo jedno od najboljih takmičenja u cijeloj sezoni, ako ne i najbolje. Visok nivo takmičenja, atraktivnost skokova i izuzetna tehnika svih takmičara bili su razlozi za tu ocjenu. Takmičenje je bilo uzbudljivo i napeto sve do samog kraja, što je dodatno podiglo atmosferu među prisutnim gledaocima.

Skokovi sa Starog željezničkog mosta su postali tradicionalan i omiljen događaj među ljubiteljima ekstremnih sportova u regiji. Ovo takmičenje promoviše hrabrost, vještinu i sportski duh među mladim ljudima, dok istovremeno privlači pažnju šire javnosti koja uživa u ovim nevjerojatnim akrobacijama. Čestitke svim učesnicima na hrabrosti i vrhunskim izvedbama, te se sa nestrpljenjem očekuje sljedeća sezona Skokova sa Starog željezničkog mosta.

Podijeli ovaj članak