Azmir Husić ponovo govorio o preuzimanju Slobode

3 min. čitanja

Azmir Husić počasni je predsjednik Tuzla Cityja i glavni finansijer kluba. Popularni “Amerikanac” član je i Izvršnog odobra Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za Faktor, Azmir Husić se dotakao brojnih tema, a prva tema za razgovor bio je mogući povratak u Slobodu što pojedini mediji špekulišu ovih dana.

– Sve je tu rečeno, nema se tu šta Bog zna pričati. Vidjet ćemo kojim će putem sve ići. Ništa konkretno nema, ali vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti. Govorio sam koje je rješenje za Fudbalski klub Sloboda, rekao je Husić koji je ranije govorio da je samo on rješenje problema koje imaju Crveno-crni.

U nastavku razgovora se osvrnuo na proteklu polusezonu u Tuzla Cityju i rastanak sa Sportskim direktorom Samirom Muratovićem.

– Skoro cijela liga je podbacila. Tuzla City najviše. Na rezultate je utjecao odlazak jednog broja igrača, onda je prijelazni rok loše odrađen. To su uzroci. Muratović ima adresu u Grazu. Do rastanka je došlo više iz privatnih razloga. U Austriji mu je porodica, morao je odlučiti. S Tuzla Cityjem bi morao biti 24 sata. On se odlučio za porodicu, što je preče za njega, rekao je Husić i osvrnuo se i na rokade u stručnom štabu Tuzlaka:

– Ide pauza, treba odraditi pravu stvar tokom prijelaznog roka. Sigurno se Tuzla City neće boriti za opstanak, vidjet ćemo šta može napraviti kroz Kup. Mada smo u osmini finala dobili teškog rivala (Široki Brijeg op.a.). Možda će ova sezona ostati bez uspjeha, ali spremamo se dalje, ne bude sve u životu kako planiramo, rekao je Husić.

Također jedna od tema bio je ostanak Ivayla Peteva, oko čega će se pitati i Azmir Husić jer je jedan od članova Izvršnog odbora, ali djeluje da ga to baš ne zanima.

– Ništa ne znam o tome. Kao član Izvršnog odbora pitam se kao i vi što se pitate. Bit će kako oni hoće i to je to, a zna se ko su oni, započeo je Husić i dodao:

– Nije sve u Petevu. Sigurno je dobar stručnjak. Trebamo realno gledati šta je naš kvalitet i gdje je naše mjesto. Možda možemo malo popraviti ambijent. Mogao bih kriviti selektora za nešto da je on izostavljao četiri-pet igrača, da ih nije pozivao. Onda bih se mogao obrušiti na Savez i Peteva. Šta je mogao bolje u ovom trenutku?, pitao je retorički prvi čovjek Tuzla Citya.

Podijeli ovaj članak