Ante Šimundža već danas na klupi FK Sarajevo?

2 min. čitanja

Fudbalski klub Sarajevo danas bi dobiti novog trenera.

VEZANI TEKST – Bivši kapiten Zmajeva dolazi u FK Sarajevo?

Kako pišu slovenski mediji to bi mogao biti njihov stručnjak Ante Šimundža.

Ekipa.si piše da bi Slovenac danas trebao stići na završne pregovore oko preuzimanja Bordo kluba.

– Pred početak nove sezone Sarajevo je angažovalo mnogo pojačanja u svoje redove, planovi kluba s Koševa su ambiciozni, ali je premijera ispala nespretno. U 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige uspješniji je bio gruzijski Torpedo.

Trener Mirza Varešanović morao se oprostiti, odgovorni sada traže njegovog nasljednika. Činilo se da će Husref Musemić (opet) preuzeti vodstvo tima, ali se situacija u međuvremenu očito promijenila. Mediji u Bosni i Hercegovini javljaju kako je prvi kandidat za vruću klupu Ante Šimundža, koji je, sudeći po ovim izjavama, već pokazao interes za novi izazov.

Neslužbeno se doznaje da bi stručnjak iz Maribora danas trebao otputovati u olimpijski grad na završne razgovore – piše Ekipa, navodeći da Sarajevo traži i sportskog direktora, a da je na vrhu liste želja Emir Spahić, bivši kapiten Zmajeva.

Šimundža je tokom karijere sjedio je klupama slovenskih timova Mura, Aluminij, Maribor, austrijskog GAK-a i bugarskog Ludogoretsa. Bez posla je od 7. marta 2023. godine kada je dobio otkaz na klupi bugarskog tima.  

Podijeli ovaj članak