(VIDEO) “Dodikov desant na Hvar” – Hrvatski mediji ogorčeni sastankom: U EU je ušao poluilegalno

1 min. čitanja

Iznenadni sastanak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom izazvao je veliku pažnju hrvatske javnosti i medija.

Dodik je, podsjećamo, prekjučer sletio na Hvar i održao sastanak sa hrvatskim predsjednikom, koji ranije nije bio najavljen.

Hrvatski mediji ogorčeni su zbog Dodikovog dolaska na Hvar o kojem nadležni organi susjedne zemlje nisu znali ništa.

Ivana Petrović, urednica vanjske politike na portalu Dnevnik.hr, kazala je da je Dodik u Hrvatsku helikopterom MUP-a Srbije sletio poluilegalno.

– Kako to da Ministarstvo vanjskih poslova za to nije znalo? U Ministarstvu nisu znali jer nije poštovana procedura, niko ih o tome nije obavijestio. Dodik je na tlo Hrvatske, Evropske unije i šengenskog prostora sletio poluilegalno, rekla je Petrović.

Istakla je kako nisu ispoštovane procedure.

– Prema proceduri bi Ambasada Bosne i Hercegovine trebala poslati zahtjev Ministarstvu vanjskih poslova za odobrenjem slijetanja i polijetanja, kazala je ona.

Ni ostali hrvatski mediji nisu bili mnogo blaži u kritikama prema sastanku Dodika i Milanovića.

Tako Večernji list donosi naslov – “Milanović i Dodik: Nakon diverzije u Saboru, helikopterski desant na Hvar”, dok je Slobodna Dalmacija još oštrija, “Nema dobra od Dodika, stoga molba Milanoviću: Predsjedniče RH, prestanite se sastajati s predsjednikom RS!”.

Podijeli ovaj članak