Ajdin Penava: Ne smijemo se opustiti, ovo je u neku ruku nova ekipa bez svih igrača koji su falili

2 min. čitanja

Košarkaška reprezentacija BiH rezultatom 83:78 je savladala Mađarsku, a naš reprezentativac Ajdin Penava bio je zadovoljan nakon ovog trijumfa. Istakao je da su presudni bili zajedništvo i borbenost.

“Velika je stvar nadoknaditi igrače koji večeras nažalost nisu bili sa nama. Međutim, znali smo da je timska igra i energija naša jedina šansa, da trčimo, da se “udaramo” i da damo sve od sebe. Ne smijemo se opustiti, trebamo istu energiju prenijeti u Francusku i pokušati biti još bolji. Ovo je u neku ruku nova ekipa i trebamo nastaviti graditi neke stvari dok se neki igrači ne vrate”, kazao je na početku Penava, koji je pohvalio naše navijače:

“U Skenderiju je uvijek za goste teško doći i očekivati pobjedu. Navijači su i večeras bili naš šesti igrač i bez njih ovo ne bi bilo moguće”.

Istakao je da su se igrači kroz cijeli meč međusobno podržavali

“Svi momci koji su nedostajali poslali su prije poruku, rekli su nam, samo jako. Naša jedina šansa je bila zajedništvo, da uđemo timski, poginemo na terenu i iskoristimo energiju publike. To smo uradili, bili smo jedni uz druge i kad je išlo dobro i kad je išlo loše. Imali smo 14 razlike, to smo izgubili, ali u svakom momentu smo podržavali jedni druge”, kazao je Penava.

Podijeli ovaj članak