Video igra bh. kreatora Dine Trnke odnijela pobjedu na svjetskom takmičenju

1 min. čitanja

On je četiri godine samostalno razvijao cyberpunk igru u Unreal Engineu, a bio je zadužen za sve aspekte igre, Ŕto uključuje i dizajn, muziku, marketing i testiranje

Igra Lifespace Traveller bh. kreatora videoigara DineĀ Trnke pobijedila je u Indie kategoriji prema izboru obožavatelja na Game Development World Championshipu.

On jeĀ Äetiri godine samostalno razvijaoĀ cyberpunk igru u Unreal Engineu, a na Steamu bi se trebala pojaviti u junu. Bio je zadužen za sve aspekte igre, Å”to uključuje i dizajn, muziku, marketing i testiranje.

Ova nagrada omogućit će Dini posjetu najboljim finskim kompanijama koje se bave kreiranjem video igara te licence za različite softverske pakete.

Inače, riječ je oĀ cyberpunk akcijskoj igriĀ punoj uzbuđenja, jednostavnoj za naučiti, ali izazovnoj za savladati. Igra zahtijeva brzeĀ reflekse, strpljenje i koncentraciju. Zbog toga je namijenjena igračima koji žele testirati svoje reflekse u brzim i nepredvidivim izazovima dok otkrivaju tajne mračnog distopijskog svijeta.

Game Development World Championship održava se već deset godina, tijekom kojih je na njemu sudjelovalo viÅ”e od 25.000 developera iz 145 država, a podijeljeno je i nagrada u vrijednosti većoj od pola miliona dolara.

Podijeli ovaj članak