Apple: “iPhone 15 Pro bit će najbolja konzola za igranje”

2 min. čitanja

U Appleu su svjesni da njihov mobilni uređaj iPhone 15 Pro baš i ne može da se nosi s hardverskim sposobnostima tri kilograma teških konzola. Ali, pronašli su novi ugao za argument zašto je iPhone najbolja konzola.

iPhone 15 Pro pokretat će igre kao što su Assassin's Creed Mirage, Resident Evil 4 remake i Death Stranding. Ili kako to u Appleu kažu: rang igara za konzole. Iako to nije impresivno sa strane uređaja koji košta dvostruko više od tih konzola i u paketu ne dolazi ni s kontrolerom kojeg preporučaju za igranje tih igara, svakako je impresivno s tehničke strane, prenosi HCL.hr.

Čisto podatak za razmišljanje: iPhone 15 pro je težak svega 221 gram, dok najlakši PlayStation 5 teži 3,4 kilograma. Sama ideja da ta dva uređaja pokreću isti tip igara zvuči pomalo nadrealno, ali ipak će postati stvarnost.

Iz Applea su u razgovoru za IGN otkrili nekoliko detalja o toj mogućnosti i izjavili nekoliko stvari koje zvuče kao klasičan marketinški spin.

Potvrđeno je tako da će iPhone moći da se poveže na eksterni 4K ekran i pokretat će igre, ali će igre, kao i obično, diktirati u kojoj se rezoluciji prikazuju i s kakvim performansama;

Potvrđeno je da sa softverske strane Apple vodi računa da ne dođe do pregrijavanja uređaja tokom igranja ovako zahtjevnih igara;

Developeri ne moraju nužno da prilagođavaju igre za kontrole dodirom, što znači da neke neće moći da se igraju na iPhoneu bez zasebnog kontrolera.

Iz Applea su u intervjuu takođe izjavili da vjeruju da će iPhone 15 Pro biti najbolja konzola za igranje. E sada, svjesni su oni da to ne znači da će biti hardverski najsposobnija niti igrama najbogatija platforma. Zato su smislili novi argument.

Podijeli ovaj članak