Najkraći brak u historiji: Mlada tražila razvod samo tri minute nakon vjenčanja

2 min. čitanja

Uprkos sve većem broju razvoda koji utiču na to da brak više ne znači bukvalno “dok nas smrt ne rastavi”, ipak niko od mladenaca u trenutku sklapanja braka ne računa da bi uskoro moglo doći do razvoda. Naročito ne gotovo istog trena.

Međutim, jednoj bračnoj parovi u Kuvajtu se dogodila baš ta situacija. Njihova bračna sreća nije potrajala ni tri minute.

Nakon što su izrekli svoje sudbonosno “da” i napustili zgradu suda u kojem su sklopili brak, mlada se spotakla i pala na pod. Ova nespretna situacija uzdrmala je mladoženju, koji je impulzivno nazvao svoju suprugu glupom zbog ove greške.

Izmijenjena riječ je bila previše za ženu, te je odmah otišla sudiji koji je sklopio brak, zahtijevajući poništenje braka. Sudija, koji je bio svjedok ove neobične situacije, nije imao ništa protiv i pristao je na poništenje braka nakon samo tri minute, prenosi britanski “Mirror”.

Ova neobična priča iz Kuvajta ponovno je podsjetnik da život često može biti nepredvidljiv, čak i u najsvetijim trenucima poput vjenčanja. Ona također pokazuje koliko je važno da parovi budu svjesni svojih postupaka i riječi, te da s brakom treba pažljivo postupati.

Iako se može činiti kao ekstremni primjer, ovaj slučaj iz Kuvajta podsjeća nas da brak zahtijeva mnogo više od samo izgovaranja zavjeta na vjenčanju. On zahtijeva predanost, poštovanje i razumijevanje, kako bi se izbjegle nepotrebne konflikte i bolni razvodi.

Nadam se da će ovaj slučaj poslužiti kao upozorenje svima da razmisle dvaput prije nego što prebrzo donesu odluke koje bi mogle imati dugoročne posljedice na njihovu budućnost. Brak je sveta institucija, ali nije siguran od promjena i izazova. Zato je važno da mladenci budu svjesni svojih osjećaja i spremni na zajednički rad kako bi njihov brak bio sretan i trajan.

Podijeli ovaj članak