Nešić: Srbi osjećaju ponos kada ugledaju vojnike – Podijelio fotografije, a zatim krenuo lavinom reakcija…

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, nedavno je komentarisao bilborde koji su osvanuli u Republici Srpskoj, a na kojima se ističe da granica postoji i da nema oduzimanja nadležnosti RS-a. Na ovim bilbordima nalaze se slike šumara, radnika i žandarmerije RS-a.

Nešić je izrazio zadovoljstvo prilikom viđenja ovih bilborda, te istakao da Srbi vole vidjeti vojnike, policajce i druge sigurnosne snage. On je naglasio da ovo simbolizuje snagu zemlje i povjerenje građana u mir i sigurnost. Također, ministar je istakao da su svi građani Bosne i Hercegovine, bez obzira na entitet, dužni biti zaštićeni na cijelom teritoriju zemlje. Iz tog razloga, on je rekao da, kao što on prolazi bezbjedno kroz Sarajevo, tako i svi građani Federacije prolaze bezbjedno kroz RS.

Nenad Nešić je na svom X nalogu objavio fotografije spornih bilborda pod natpisima “Zato što ne damo našu zemlju” i “Zato što ne damo naše šume”. Ova objava je izazvala brojne komentare njegovih pratilaca na društvenim mrežama. Među komentarima su se našle i kritike na račun političara, kao i pitanja o verodostojnosti njegovog zalaganja za sigurnost zemlje.

Još jedan od komentara se odnosio na drvosječu i policajce, izražavajući sumnju u to da li ministar prepoznaje prave prioritete za sigurnost zemlje. Također, neki su izrazili nezadovoljstvo zbog neustavnih grbova na bilbordima, dok su drugi pružili podršku iz drugih zemalja.

Ovaj slučaj je privukao pažnju javnosti i pokrenuo rasprave o političkim stavovima i potezima ministra Nešića. Njegove izjave i objave na društvenim mrežama su dovele do suprotstavljenih stavova među građanima Bosne i Hercegovine. Očito je da se radi o osjetljivoj temi koja izaziva mnoge emocije i različite reakcije.

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare